Nieuws

ACM keurt overname Van Voskuilen Groep door Van Gelder Groep goed

Gepubliceerd op:
1/2/2024

Van Gelder Groep heeft Van Voskuilen Groep, na goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), definitief overgenomen. Op 31 januari zetten beide partijen hun handtekening onder de overname.

Versteviging marktpositie

Met de overname van Van Voskuilen Groep verstevigt Van Gelder haar positie in de inframarkt. Henri van der Kamp, algemeen directeur Van Gelder: “De opgave met betrekking tot de energietransitie en de drinkwaterzekerheid is onverminderd groot. Netwerkbedrijven en hun aannemers staan voor een immense operatie om de capaciteit van de ondergrondse netwerken de komende decennia snel en veilig te vergroten. Schaalgrootte en executiekracht zijn hierbij van essentieel belang. Netbeheerders hebben behoefte aan grotere, solide infrapartners die in staat zijn grote projecten te maken.” In de afgelopen jaren nam Van Gelder de bedrijven Klever Boor- en Perstechniek, Stam & Co en TM Techniek al over.

Van Voskuilen Groep

Van Voskuilen Groep is al zestig jaar actief in de infratechniek en is specialist op het gebied van boven- en ondergrondse kabel- en leidingsystemen. Van engineering tot realisatie, beheer en onderhoud. Albèr van Ee, algemeen directeur van Van Voskuilen Groep over de overname: “Van Voskuilen Groep en Van Gelder delen dezelfde waarden en hebben ervaring met samenwerken in combinaties. Door de overname ontstaat een slagvaardige onderneming die, door de bundeling van krachten en het samenvoegen van expertises, grotere contracten en werkpakketten voor de toekomst aan kan.”

Wil je meer informatie?

Jesper Pottuit

Directeur Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken