Leefbaarheid

Onze bijdrage aan een land waarin het fijn leven is

Klimaatverandering, toenemende mobiliteit en een groeiende bevolking zorgen voor flinke infrastructurele uitdagingen. Zeker als we daarbij rekening houden met de ogenschijnlijk tegengestelde belangen tussen mens, milieu en natuur. Hoe houden we Nederland leefbaar? Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kleinkinderen.

Groen, grijs en blauw in balans

Als infrapartner voor Nederland maken we ons iedere dag sterk voor de leefbaarheid in ons land. Dat doen we door al in de voorbereiding op ons werk na te denken hoe we de impact op het milieu en de natuur tot een minimum kunnen beperken. Sterker nog, liever bedenken we hoe we de natuur een handje kunnen helpen terwijl we een nieuwe weg aanleggen, een bedrijventerrein ontsluiten of grond bouwrijp maken voor een nieuwe woonwijk. Groen, grijs en blauw in balans brengen noemen we dat.

Adaptieve infrastructuur

Maar Van Gelder gaat verder. Want hoewel we nu nog niet weten hoe Nederland er over vijftig of honderd jaar uitziet, weten we nu al wel zeker dat we de infrastructuur nu al moeten aanpassen op andere omstandigheden: Op lange periodes van hitte en droogte die afgewisseld worden door zeer natte periodes. Klimaatadaptief ontwerpen en bouwen staat daarom bovenaan de agenda.

Trots op ons werk

Ook bijdragen aan de Leefbaarheid in Nederland?

#teamvangelder

Bij Van Gelder werk je bij één van de meest veelzijdige infrabouwers van Nederland. Van Gelder is een familiebedrijf dat het hart voor zijn medewerkers en opdrachtgevers op de juiste plek heeft. Van Gelder heeft werklocaties over het hele land.