Missie en visie

In de ruim 100 jaar dat Van Gelder Groep bestaat, zijn Nederland en de infrasector sterk veranderd. De infrastructurele vraagstukken zijn groter en complexer. Het klimaat verandert en de energiebehoefte stijgt. Nederlanders zijn mobieler dan ooit en willen altijd en overal met elkaar in verbinding zijn. Met onze data gedreven en integrale aanpak én de expertise van onze collega’s dragen wij bij aan het oplossen van deze complexe uitdagingen.

Missie

Wij ontwerpen en realiseren duurzame onder- en bovengrondse infra-oplossingen. Daarnaast beheren en onderhouden wij infrastructuren. Dit doen wij voor en met bedrijven en overheden in Nederland. Onze aanpak is integraal en data gedreven.

Daarmee:

  • maken we de energietransitie mogelijk
  • houden we Nederland bereikbaar
  • creëren we een prettige en veilige leefomgeving
  • maken we veilig vervoer over weg en rail mogelijk
  • brengen we Nederland in verbinding

Visie

Wij zijn de regisseur van de slimme en duurzame openbare ruimte van de toekomst.

Leidende principes

Binnen Van Gelder werken we aan de hand van een aantal vuistregels, zogenaamde leidende principes. Deze vormen de basis van ons dagelijks handelen.

We werken bewust veilig

Bij Van Gelder werken we bewust veilig. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral voor iedereen om ons heen. We willen namelijk dat iedereen aan het eind van de werkdag weer veilig thuiskomt. Werken in de GWW-sector is en blijft risicovol. Door deze risico’s te onderkennen en samen vooraf te bepalen welke maatregelen er nodig zijn en mogelijk zijn, zorgen weer voor dat we veilig aan de slag kunnen. Tijdens het werk beoordelen we continu of de maatregelen geschikt zijn en of de werkzaamheden niet zijn veranderd. Als het nodig is passen we de maatregelen en werkmethode aan. Dit noemen we Bewust Veilig.

We handelen integer

Samen met collega’s hebben we de integriteitscode Van Gelder opgesteld. Dit is een praktische code waarin we met elkaar hebben vastgelegd welk gedrag we wel en welk gedrag we binnen Van Gelder niet accepteren.  Meer over onze integriteitscode lees je hier.

Wij blijven leren en onszelf ontwikkelen

De collega’s van Van Gelder werken in een snel veranderende wereld. Een wereld die bovendien vraagt dat wij het beste uit onszelf halen. Daarom stellen wij collega’s in staat zichzelf te blijven ontwikkelen binnen de brede Van Gelder Groep. Ons eigen opleidingsinstituut Gelderpoort is daarbij onze partner. Ook op het gebied van innovaties en materieel blijven wij ons ontwikkelen. Van Gelder investeert de komende jaren fors in duurzaam materieel om daarmee de duurzaamheidsambities van het bedrijf te realiseren.

Afspraak = afspraak

De grote vraagstukken rondom energietransitie en het veilig en bereikbaar houden van Nederland zijn alleen op te lossen als opdrachtgever en Van Gelder de handen ineenslaan. Dat vraagt om inzicht in elkaars belangen, vertrouwen in elkaars capaciteiten en het nakomen van afspraken.

Schrijf je in voor de duurzaamheidsnieuwsbrief

Ontvang 1x per jaar onze nieuwsbrief in je mailbox

Alle duurzame trends, cases en ontwikkelingen van Van Gelder en onze ketenpartners

Echte verhalen van echte experts

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.
Dankjewel voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het inschrijven op onze nieuwsbrief. Probeer het nog een keer.
No items found.
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Henri van der Kamp

Algemeen directeur Van Gelder Groep