De geschiedenis van Van Gelder

Van Gelder is een door en door Nederlands familiebedrijf. De geschiedenis van de organisatie start in 1916 toen de grondlegger van het bedrijf, Derk Kroeze, de opdracht kreeg voor het leggen van kabels voor de IJsselcentrale. In de jaren ’30 nam zijn schoonzoon Hendrik van Gelder het stokje over. Hij legde het fundament voor de huidige Van Gelder-organisatie. Onder de bedrijfsnaam Aannemingsmaatschappij H. van Gelder breidde hij de activiteiten van het bedrijf uit met montagewerkzaamheden. In 1955 was het wederom een schoonzoon die de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf zette. Onder leiding van Bep van Olst groeide de onderneming uit tot een allround aannemer, gespecialiseerd in kabel-, leiding- en montagewerken.

Grond- en wegenbouw

In de jaren ’70 ging het snel met Van Gelder. Van Gelder zette de eerste stappen in de grond-, weg- en waterbouw. Met Evert van de Poll aan het roer, groeit het wegenbouwbedrijf uit tot een landelijk opererende organisatie met een hoofdkantoor in Elburg en vestigingen in heel Nederland. Het kabelbedrijf, dat opereert onder de naam Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken, maakt op dat moment eenzelfde ontwikkeling door.

Full-service infrabedrijf

Sinds 1992 is Evert van de Poll eigenaar van het bedrijf. In 2004 versterkte de Van Gelder Groep zich met Van Gelder Rail en in 2008 met Van Gelder Telecom. In 2012 is Van Gelder Verkeerstechniek opgericht. Met overnames van Klever (2020) en Van den Heuvel (2018) en deelneming in Multiline en een aantal asfaltcentrales, is Van Gelder inmiddels uitgegroeid tot een full-service infrabedrijf. In 2020 bestond Van Gelder Groep 105 jaar. Vanwege corona kon dit bijzondere jubileum helaas niet gevierd worden.

Klaar voor de toekomst

In de ruim 100 jaar dat Van Gelder bestaat, zijn Nederland en de infrasector sterk veranderd. De infrastructurele vraagstukken worden groter en complexer. Het klimaat verandert en de energiebehoefte stijgt. Nederlanders zijn mobieler dan ooit en willen altijd en overal met elkaar in verbinding zijn. Als full-service infrabedrijf draagt Van Gelder bij aan het oplossen van deze grote vraagstukken. We maken ons sterk voor  de slimme, veilige en duurzame openbare ruimte van de toekomst.

“Wij zijn een door en door Nederlands familiebedrijf”

Schrijf je in voor de duurzaamheidsnieuwsbrief

Ontvang 1x per jaar onze nieuwsbrief in je mailbox

Alle duurzame trends, cases en ontwikkelingen van Van Gelder en onze ketenpartners

Echte verhalen van echte experts

Door op inschrijven te klikken ga je akkoord met onze privacyvoorwaarden.
Dankjewel voor het inschrijven op onze nieuwsbrief!
Er is iets fout gegaan bij het inschrijven op onze nieuwsbrief. Probeer het nog een keer.
No items found.
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?