Nieuws

Van Gelder Groep versterkt zich met twee commissarissen

Gepubliceerd op:
14/4/2023

Maxime Verhagen is met ingang van 1 maart 2023 door de aandeelhouder van Van Gelder Groep benoemd als president-commissaris van Van Gelder Groep. De Raad van Commissarissen van het infrabedrijf wordt daarnaast op 1 maart versterkt door de komst van Ben Voorhorst.

Met de twee nieuwe commissarissen haalt Van Gelder voor de toekomst van de organisatie onmisbare sectorale kennis en bestuurlijke ervaring in huis. Ben Voorhorst was ruim vijftien jaar operationeel directeur van de landelijke netbeheerder Tennet en is recent benoemd tot speciaal coördinator die namens minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) een oplossing moet vinden voor het volle stroomnet in Noord-Brabant en Limburg. Maxime Verhagen was, na een carrière in de politiek, de afgelopen tien jaar voorzitter van Koninklijke Bouwend Nederland. Verhagen en Voorhorst nemen de plaats in van Ludo van Halderen en Jan Franssen die beiden na zo’n vijftien jaar afscheid nemen als commissaris van Van Gelder Groep.  

“Ik ben blij met de komst van deze twee ervaren, bestuurlijke zwaargewichten. Van Gelder Groep draagt bij aan het oplossen van de grote infrastructurele vraagstukken waar Nederland zich voor gesteld ziet. De kennis en ervaring van beide commissarissen gaat ons helpen bij het realiseren van onze ambitie om de regisseur te zijn van de slimme en duurzame openbare ruimte van de toekomst”, aldus Henri van der Kamp, algemeen directeur Van Gelder Groep. “Onze dank gaat uit naar de vertrekkend commissarissen Van Halderen en Franssen. Zij hebben ons de afgelopen jaren met raad en daad ter zijde gestaan in een periode waarin Van Gelder Groep een ongekende ontwikkeling heeft doorgemaakt.” De Raad van Commissarissen (RvC) bestaat op 1 maart uit drie leden:  Maxime Verhagen (president-commissaris), Ben Voorhorst en Gert Veenhof.

Wil je meer informatie?