Nieuws

Trede 2 Prestatieladder Socialer Ondernemen behaald

Gepubliceerd op:
14/4/2023

Infrapartner Van Gelder Groep heeft een grote stap gezet op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Van aspirant status direct naar trede 2. Het is een erkenning voor het feit dat Van Gelder zich meer dan gemiddeld inzet om kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt een kans te geven. Dat doet infrabedrijf Van Gelder door werkplekken binnen het eigen bedrijf te creëren en door producten en diensten in te kopen bij Sociale Werkvoorzieningen en andere PSO-gecertificeerde bedrijven.

Erkenning

“Het behalen van trede 2 op de PSO-ladder is een mooie erkenning voor de keuzes die we binnen het familiebedrijf maken op het gebied van duurzaam ondernemen. Dat zit namelijk niet alleen in de aanschaf van duurzaam materieel, het verminderen van onze eigen uitstoot of het vergroten van de circulariteit van ons werk. Dat zit vooral ook in het bieden van kansen voor iedereen op een zinvolle baan en de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen”, aldus Marriët de Jonge, HR-manager van Van Gelder Groep.

PSO-keurmerk

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument en keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meetbaar en zichtbaar maakt. Dit gebeurt op basis van onafhankelijke toetsing. De PSO-ladder is inmiddels uitgegroeid tot een landelijke norm voor sociaal ondernemen. Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de aspirant-status, trede 1, 2 en 3. Van Gelder is direct doorgegroeid naar trede 2. Dit is een erkenning voor het feit dat er bij Van Gelder (in)direct meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn dan bij organisaties in dezelfde grootteklasse.

Wil je meer informatie?