Nieuws

Van Gelder bouwt duurzame asfaltcentrale

Gepubliceerd op:
30/10/2023

Van Gelder Groep heeft de vergunning voor het bouwen van een nieuwe asfaltcentrale binnen. Deze nieuwe asfaltcentrale wordt de meest duurzame centrale van Nederland. Daarmee zetten we de volgende stap om in de toekomst klimaatneutraal te bouwen.

De duurzame asfaltcentrale komt in Nijkerk. Daar wordt sinds vandaag de oude centrale gesloopt. Op 20 november start Mobilis met het aanbrengen van de fundering van de nieuwe asfaltcentrale. We gaan in de weekenden en de kerstvakantie (met uitzondering van de feestdagen) door, zodat Ammann in februari 2024 kan starten met de bouw.

Korte bouwperiode

In het najaar van 2024 verwachten we de duurzame asfaltcentrale te openen. Dat betekent dat we een korte bouwperiode hebben. Hier hebben we voor gekozen om te zorgen dat Van Gelder zelf én de Van Gelder-partners zo snel mogelijk weer asfaltmengsels kunnen bestellen.

De asfaltproductie is nu ondergebracht bij andere asfaltcentrales. Door snel onze duurzame asfaltcentrale te bouwen, zorgen we dat de druk bij de andere asfaltcentrales weer minder wordt.

10 weken testen

De bouw bestaat uit drie gebouwen: een kantoorruimte, de commandoruimte en de asfaltcentrale. In deze volgorde wordt ook gebouwd. Als alle gebouwen staan, testen we 10 weken de nieuwe centrale. Waar nodig passen we dingen aan. Blijkt alles in orde, dan openen we de deuren in september 2024.  

Wil je op de hoogte blijven van de bouw? Volg ons dan op LinkedIn.

Wil je meer informatie?