Nieuws

Van Gelder neemt belang in SAB Groep B.V.

Gepubliceerd op:
19/2/2024

Van Gelder Groep heeft een meerderheidsbelang van 51% verworven in SAB Groep, specialist in spanningsdistributie. Op vrijdag 16 februari ondertekenden de partijen daarvoor de overeenkomst.

Met de groeiende vraag naar uitbreiding en onderhoud aan bestaande netwerken en het aanleggen van nieuwe netwerken, versterkt Van Gelder met het meerderheidsbelang haar arbeidscapaciteit en positie in de markt. “Van Gelder heeft de mooie opgave om een bijdrage te leveren aan de energietransitie. Om die opgave te realiseren, hebben we arbeidskrachten nodig. Dankzij het meerderheidsbelang in SAB Groep krijgen we meer elektromonteurs en kunnen we onze netbeheerders nog beter van dienst zijn”, zegt Jesper Pottuit, divisiedirecteur Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken.

Bij SAB Groep werken zo’n vijftig medewerkers. Ugur Saban, eigenaar van SAB Groep: “Al jaren werken we samen met Van Gelder. We hebben beiden hetzelfde doel voor ogen; zorgdragen voor het Nederlandse elektriciteitsnet. Ik ben blij dat we onze kennis en krachten samenvoegen, zodat we elkaar kunnen versterken en een fantastische bijdrage kunnen leveren aan de energietransitie.”

Zowel Van Gelder als SAB Groep hebben een eigen opleidingsschool om vakmensen op te leiden tot gas- of elektromonteur. Met de opleidingsscholen verbreden we onze positie in Nederland.

Wil je meer informatie?

Jesper Pottuit

Directeur Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken