Nieuws

Vier nieuwe elektrische vrachtwagens voor Van Gelder

Gepubliceerd op:
18/10/2022

Onlangs heeft Van Gelder vier nieuwe, volledig elektrische vrachtwagens in gebruik genomen. Drie daarvan zijn uitgerust met een knijperinstallatie, een daarvan is een asfaltvrachtwagen met een laadvermogen van 27 ton. De vrachtwagens van het type Volvo FE Electric worden ingezet bij diverse projecten in heel Nederland. Een vijfde elektrische vrachtwagen wordt eind van dit jaar in gebruik genomen. Hiermee zet Van Gelder opnieuw een belangrijke stap richting de verdere verduurzaming van haar materieel en het realiseren van haar duurzame ambities.

De drie met laadkraan uitgeruste vrachtwagens beschikken over een elektrisch aangedreven en relatief lichte autolaadkraan en tweezijden-kipper. Dit is nodig om de wegenbouwwerkzaamheden te kunnen verduurzamen. De lading kan namelijk behoorlijk zwaar zijn. De vrachtwagens zijn uitgerust met twee elektromotoren met een vermogen van 400 kW en 850 Nm koppel. De lithium-ion accupakketten hebben een capaciteit van 264kWh. De remenergie wordt gebruikt om de accu’s op te laden.

Emissievrij

Duurzaam ondernemen is een van de strategische pijlers van Van Gelder. Om in 2030 volledig klimaatneutraal te kunnen opereren en in 2050 volledig circulair, is de inzet van elektrisch materieel noodzakelijk.  Samen met logistieke partners Jan Bakker en Vrijbloed Transport is nu een flinke stap gezet richting het realiseren van de duurzame ambities van Van Gelder.

Toekomstige generaties

Leendert Ripping, directeur Aannemingsmaatschappij Van Gelder is blij met de nieuwe elektrische vrachtwagens: “Een emissievrije aanpak wordt steeds vaker de standaard. Dat geldt allang niet meer alleen bij binnenstedelijke projecten, maar ook bij projecten in het buitengebied. Met deze volledig elektrische vrachtwagens verlagen we onze impact op het milieu en helpen we onze opdrachtgevers bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen. Bovendien dragen wij als Van Gelder bij aan een leefbare en veilige woonomgeving voor toekomstige generaties.”

Wil je meer informatie?

Rolf Mars

Directeur Van Gelder Grote en Integrale projecten