Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

Bouwcombinatie De Groene Waarden verbetert noordelijk deel A27

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
Rijkswaterstaat
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Aannemings­maatschappij Van Gelder
Icoon van locatie
Locatie
A27 (Houten – knooppunt Everdingen)
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2023 - 2031

Om het aantal files te verminderen,verbetert Rijkswaterstaat de A27 tussen Houten en Hooipolder. Zo kan hetverkeer in de toekomst beter doorrijden. Bouwcombinatie De Groene Waarden zalhet noordelijk deel van de A27 tussen Houten en knooppunt Everdingenverbeteren. Het zuidelijke deel wordt verbetert door bouwcombinatie ALSÉÉN.

Verbreding en vernieuwing

De Groene Waarden bestaat uit Besix, Mobilis TBI, Mourik en Van Gelder. Samen gaan zij tot in 2031 verschillende werkzaamheden uitvoeren. Zo krijgt de weg tussen Houten en Everdingen in zuidelijke richting vier rijstroken. In de noordelijke richting (Everdingen en Houten) blijven de twee rijstroken en een spitsstrook behouden. Op de plaats van de huidige Hagesteinsebrug komt een nieuwe brug  met een fietsverbinding. De bestaande Houtensebrug wordt verbreed.

De ligging van het project vraagt veel aandacht voor de omgeving. Een omgeving met drie aangrenzende gemeenten, een provincie, twee waterschappen, veel bedrijventerreinen, maatschappelijke organisaties en omwonenden. Het verkeer op de weg en het water moet blijven doorstromen en de weg moet passen in het landschap met de Hollandsche Waterlinie. De Groene Waarden wil als goede gastheer samen met Rijkswaterstaat de hoeder zijn van het landschap en de A27. Stakeholders uit de directe omgeving waren al vroeg betrokken bij het project. Bijvoorbeeld om mee te denken over de groeninrichting en het woon-werkverkeer.

Tweefasen-aanpak

De Groenen Waarden werkt volgens de tweefasen-aanpak. Deze aanpak geeft een betere risicobeheersing en eerlijkere verdeling waarin de markt in nauwe samenwerking met Rijkswaterstaat het ontwerp uitwerkt. De prijs voor de meest risicovolle delen stellen we met deze aanpak pas vast als de risico’s en de onzekerheden verder duidelijk zijn en het ontwerp definitief is.

Duurzaamheid

Een belangrijk onderdeel in het infraproject is duurzaamheid. Zo zit in de aanbieding een plan van aanpak voor de duurzame voetgangersbrug De Kroon. De bouwcombinatie hergebruikt een aantal stalen liggers van de huidige Hagesteinsebrug voor de hoofdoverspanning van de nieuwe voetgangersbrug De Kroon. Het staal van de Hagesteinsebrug komt terug in de overkapping van de voetgangersbrug.

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Rolf Mars

Directeur Van Gelder Grote en Integrale projecten