Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

Glasvezelverbindingen Noord-Brabant

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
DELTA Fiber Netwerk
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Van Gelder Telecom
Icoon van locatie
Locatie
Drimmelen, Den Dungen, Meijerijstad, Oosterhout, Steenbergen (Noord-Brabant)
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2017 - doorlopend

Altijd en overal verbonden en bereikbaar zijn. Inmiddels doodnormaal maar, sinds thuiswerken de norm is, voor veel Nederlanders pure noodzaak. De oplossing? Een betrouwbaar glasvezelnetwerk. De collega’s van Van Gelder Telecom staan iedere dag ‘aan de lat’ om diverse gemeentes in Noord-Brabant razendsnel aan te sluiten op razendsnel en betrouwbaar glasvezel. 

Betrouwbaar glasvezelnetwerk 

Van Gelder Telecom ontwerpt en bouwt een betrouwbaar glasvezelnetwerk waarmee de diensten van diverse providers tot in de huizen en kantoren bezorgd worden. Fiber-to-the-Home, zoals dat zo mooi heet. Sinds de start in 2017 zijn inmiddels al 30.000 particulieren en MKB-bedrijven aangesloten op het glasvezelnetwerk van DELTA Fiber Netwerk. Een megaklus waarvan het eind nog niet in zicht is. Want voor zo’n 30.000 andere adressen moet nog een netwerk aangelegd worden. Van Gelder neemt het gehele traject voor haar rekening: van vergunningaanvraag en omgevingsmanagement tot KLIC-beheer, van ontwerp en schouw ‘achter de voordeur’ tot en met de daadwerkelijke aansluiting van individuele adressen op het netwerk.

Minimale hinder

De specialisten van Van Gelder zetten alles op alles om de impact van dit traject voor betrokkenen tot een minimum te beperken. Straten die in de ochtend geopend worden, zijn in de avond weer in de oorspronkelijke staat hersteld. Bewoners worden tijdig op de hoogte gebracht als werkzaamheden in hun straat of buurt aanvangen. Als we glasvezel komen aanleggen ontvangen bewoners en bedrijven hierover bericht.

Zorgvuldig analyse als startpunt

Voordat er ook nog maar een MB aan data via de glasvezel getransporteerd is, is er dus een heel traject af te leggen. Dit begint met een zorgvuldige analyse van de uitgangssituatie. Wie zijn de stakeholders? Welke vergunningen moeten er worden aangevraagd? Wat wordt het tracé en wat bevindt zich op dat tracé in de bodem?  Is er sprake van bodemverontreiniging of zijn er andere belemmeringen waarmee rekening gehouden moet worden? Pas als dat bekend is en duidelijk is welke adressen aangesloten moeten worden, begint het uitvoerende werk. 

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Ricardo van Hoeven

Bedrijfsleider Van Gelder Telecom