Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

Herinrichting maakt Coolsingel leefbaar

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
Gemeente Rotterdam
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Van Gelder Verkeerstechniek
Aannemings­maatschappij Van Gelder
Icoon van locatie
Locatie
Rotterdam (Zuid-Holland)
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2019 - 2021

Met haar stedenbouwkundige en historische panden is de Coolsingel de boulevard waar de stad trots op is. Toch kwam de historische uitstraling niet helemaal tot zijn recht. Daarnaast had de Coolsingel teveel ruimte voor het autoverkeer en was de verkeersader daardoor te onaantrekkelijk voor voetgangers en fietsers. Van Gelder ging aan de slag en transformeerde de Coolsingel.  De weg ging gefaseerd op z'n kop.

Fietsen en wandelen

Er is ruimte gemaakt voor fietsers en wandelaars. Van de vier rijstroken bleven er slechts twee over. De beschikbare ruimte die ontstond is ingericht met een brede fietsstraat en wandelboulevard. Aan de Lijnbaanzijde is een brede wandelpromenade aangelegd en het tweerichtingenfietspad is voorzien van beige asfalt. Deze keuze is gemaakt om de omgeving goed aan te laten sluiten bij de uitstraling van het Stadshuis.

Meer bomen

Ook is er meer ruimte gekomen voor groen. De Coolsingel telt nu 77 bomen, dat zijn er 38 meer dan voor de herinrichting. Het groen en de nieuwe kleur van het trottoir geven de boulevard een warme uitstraling.

Om de Coolsingel ook ’s avonds en ’s nachts aantrekkelijk en toegankelijk te maken, heeft Van Gelder Verkeerstechniek sfeervolle verlichting geplaatst. Voor de verlichting werd een nieuwe Coolsingel-lantaarn ontworpen. Dit ontwerp is gebaseerd op de lantaarns die aan weerszijden van de trappen van het Stadshuis staan.

Veilige omgeving

De Coolsingel biedt nu meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Voor hen is een veilige boulevard gecreëerd om te ontspannen en te verblijven.

Coolsingel Lantaarn

Om ook ’s avonds en ’s nachts een aantrekkelijke en toegankelijke boulevard te creëren, werd sfeervolle verlichting geplaatst. Hiervoor werd een nieuwe Coolsingel-lantaarn ontworpen.

De impact die we maken

De gemeente Rotterdam heeft de ambitie om het verblijfsklimaat van de binnenstad op een hoger peil te brengen. De herinrichting van de Coolsingel heeft daar zeker aan bijgedragen. De duizenden wandelaars, fietsers en automobilitsen die dagelijks gebruik maken van de Coolsingel, hebben nu een veilige en bereikbaar boulevard waar ze kunnen ontspannen, verblijven en zich kunnen vermaken.

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

William Verbij

Hoofd Omgevingsmanagement