Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

Nieuw-Lekkerlandse woonwijk op beton en EPS

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
Batenburg Bouw & Ontwikkeling
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Aannemings­maatschappij Van Gelder
Van Gelder Verkeerstechniek
Icoon van locatie
Locatie
Nieuw-Lekkerland (Zuid-Holland)
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2021

Er komt nogal wat bij kijken wanneer je een compleet nieuwe wijk in een waterrijk en zettingsgevoelig gebied wil bouwen. Van Gelder weet en kan dat als geen ander. In opdracht van Batenburg Bouw & Ontwikkeling BV heeft Van Gelder de grond voor een wijk op palen bouwrijp gemaakt. Het project genaamd Nuova Venezia, omvat 88 grondgebonden woningen en 26 appartementen en is gelegen in Nieuw-Lekkerland. Directeur Erik Batenburg van het gelijknamige bouwbedrijf gunde het werk aan Van Gelder. Naar eigen zeggen omdat Van Gelder bekend staat als een gerenommeerd familiebedrijf.

Riool, kabels en leidinggen

Van Gelder voert voor Nuova Venezia tegelijkertijd infraconstructies, kunstwerken en de verlichting uit.

Piepschuim en prefab betonpalen

“Wij zijn ook een familiebedrijf”, licht Batenburg toe. “We zoeken vaak aansluiting met gelijkgestemde familiebedrijven. We hebben gekeken naar goede referenties en positieve verhalen van collega’s. Van Gelder kwam daar goed uit naar voren.”

Van Gelder kon aan de slag met een mooi project. Een project met veel uitdagingen, zo weet projectleider Ron de Wilde: “Het waren voormalige voetbalvelden waar we de sloten moesten dempen. Het bijzondere is dat de gehele openbare ruimte, inclusief de tracés voor riolering en kabels en leidingen, is onderheid met prefab betonpalen. Dit deden we omdat de kans op verzakkingen in dit gebied groot is. Ook zijn de voortuinen en de achterpaden uitgevoerd met EPS, oftewel piepschuim, om minder zettingen te krijgen.”

Volgens Ron de Wilde is Nuova Venezia de derde wijk in Nederland waar dit principe is toegepast. “En dit is zelfs de eerste nieuwbouwwijk waar dit direct bij de eerste aanleg gebeurde. Die uit prefab elementen bestaande bak voor riool en nutstracé aanleggen was best spannend, maar we hebben er altijd vertrouwen in gehad dat het zou lukken. Het werk is gedaan met een rioolploeg, want zij zijn gewend om nauwkeurig met betonnen elementen te werken. Dat is gelukkig heel goed uitgepakt. Nu we hiermee ervaring hebben opgedaan, kunnen we vaker werken doen in zettingsgevoelige gebieden.”

Van Gelder Verkeerstechniek

Van Gelder Verkeerstechniek is als specialist openbare verlichting ingeschakeld. Zij hebben lichtmasten geplaatst die voorzien zijn van chemische ankers.

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Ron de Wilde

Projectleider Aannemingsmaatschappij Van Gelder