Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

Nieuwe infrastructuur in Kampen: brug en N307

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
Provincie Flevoland, Provincie Overijssel, Rijkswaterstaat
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Aannemings­maatschappij Van Gelder
Icoon van locatie
Locatie
Kampen
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2021 - 2023

Een spectaculair project is het project N307 Roggebot bij Kampen. Hier werken we mee aan een nieuwe brug en het verbeteren van de doorstroming en de verkeersveiligheid op de N307. Het project is onderdeel van een groter geheel: het IJsseldelta Programma, waarin wordt gewerkt aan een verbetering van de waterveiligheid in het nationale landschap IJsseldelta. In dit combinatiewerk met de naam Combinatie Roggebot, nemen wij het wegendeel op ons. We werken nauw samen met onze partner Mobilis.

In de oude situatie moest de brug bij elke boot open.

De nieuwe brug werd in maart 2023 in gebruik genomen.

Betere waterveiligheid

In het verleden liepen Zwolle en Kampen het gevaar om onder water te lopen wanneer de waterstand in de rivier de IJssel te hoog kwam te staan. Een van de maatregelen om dit te voorkomen, is een bypass van de IJssel naar het Veluwemeer. Dat verbetert de waterveiligheid doordat er meer afvoercapaciteit ontstaat. Om deze situatie te creëren, moet de oude Roggebotsluis met de daarbij horende brug worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komt er een nieuwe brug.

Betere doorstroming

Wanneer het project is voltooid, kan het water van de IJssel, via het Veluwemeer, naar het IJsselmeer stromen. Ook het verkeer kan vlotter en veiliger doorstromen. De nieuwe brug is hoger en heeft een beweegbaar deel voor schepen met een mast. Daardoor kan tachtig procent van de boten gewoon doorvaren, zonder dat de brug omhoog moet. Zo heeft het wegverkeer minder stremmingen; de oude brug moest bij elke boot open. Fietsers en landbouwverkeer kruisen de N307 voortaan ongelijkvloers op losliggende fietspaden en parallelwegen.

Drie rondleidingen per week

Het project is er één met spectaculaire elementen. Zo kwam het ophaalgedeelte van de brug uit Vlissingen aanvaren en werd dat met vier kranen op z’n plek gehesen. Ook merkte het verkeer weinig hinder: maar twee keer ging de weg voor een weekend dicht. Om mensen dit interessante werk te laten bekijken, maakten we uitkijkposten. Er kwamen ook groepen en scholen kijken. Soms gaven we wel drie rondleidingen per week.

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Rolf Mars

Directeur Van Gelder Grote en Integrale projecten