Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

Openbare verlichting gemeente Amersfoort

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
Gemeente Amersfoort
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Van Gelder Verkeerstechniek
Icoon van locatie
Locatie
Amersfoort (Utrecht)
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2019 - 2024

In opdracht van de gemeente Amersfoort onderhoudt en vervangt Van Gelder maar liefst 35.000 lichtpunten. Dat doen we niet alleen in de stad Amersfoort, maar ook in omliggende dorpskernen. Daarnaast verzorgen we in Vathorst, de jongste wijk van Amersfoort, het volledige traject van ontwerp lichtplan tot aanleg van zo'n 4.000 lichtpunten. Het minimaliseren van de overlast voor de inwoners van de gemeente staat daarbij centraal.

Real-time inzicht dankzij beheersysteem

Alle lichtmasten zijn ondergebracht in een beheersysteem. Komt er een melding binnen van een kapotte mast, dan wordt deze verwerkt in het beheersysteem en krijgt Van Gelder een seintje en de monteurs gaan aan de slag met het verhelpen van de klacht. Zodra de klacht verholpen is, wordt dit direct verwerkt in het beheersysteem. Zo heeft onze opdrachtgever real-time inzicht in de melding en de hersteltijd.

Preventief onderhoud

Hetzelfde systeem wordt door Van Gelder gebruikt om preventief onderhoud te kunnen plegen. Op basis van trends, het lichtmastpaspoort en meldingen in het systeem kan vooraf worden ingeschat welke lichtmasten wanneer onderhouden of vervangen moeten worden. Het preventieve onderhoud dat daaruit voortvloeit is minder kostbaar dan het op incidentenbasis oplossen van storingen.

Zo'n 35.000 lichtpunten moeten er in de gemeente Amersfoort worden vervangen. Een enorme klus (en investering) waar de gemeente dan ook een aantal jaren voor heeft uitgetrokken. Iedere keer als er ergens in de stad een reconstructie van een wegdeel of wijk op de planning staat, gaan de professionals van Van Gelder Verkeerstechniek mee om de noodzakelijke werkzaamheden aan de verlichting te verrichten. Met minder overlast voor de omwonenden als gevolg. De straat hoeft immers maar een keer open.

Vathorst

Ook bij de ontwikkeling van de wijk Vathorst zijn de collega's van Van Gelder Verkeerstechniek nauw betrokken. Op basis van de ontwerpen van de architect en het huizenplan is een ontwerp verlichtingsplan gemaakt met daarin zo'n 4.000 lichtmasten. Aansluitend is gestart met het leggen van de kabels en het plaatsen van de masten.

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Bram Teluij

Projectleider Van Gelder Verkeerstechniek