Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

RijnlandRoute verbindt

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
Provincie Zuid-Holland / Rijkswaterstaat
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Aannemings­maatschappij Van Gelder
Van Gelder Verkeerstechniek
Icoon van locatie
Locatie
Katwijk - Leiden (Zuid-Holland)
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2017 - 2022

De RijnlandRoute is de nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44 en de A4 bij Leiden. Met deze nieuwe route bouwt de Provincie Zuid-Holland aan de economisch versterking van de regio en wordt geïnvesteerd in de bereikbaarheid en leefbaarheid van het gebied. De RijnlandRoute wordt gerealiseerd door de provincie in samenwerking met Rijkswaterstaat. Ook de aanliggende gemeenten zijn bij de weg betrokken. Van Gelder bouwt mee en neemt, in de combinatie Comol GWW, samen met Dredging International de wegeninfra voor haar rekening.

Verkeerstechnische installaties

Van Gelder Verkeerstechniek is verantwoordelijk voor alle verkeerstechnische installaties en openbare verlichting.

Asfalteren

De asfaltploegen hebben beide tunnelbuizen voorzien van een asfaltlaag.

DBM

Het project wordt gerealiseerd op basis van een DBM-contract (Design, Build & Maintain), waarbij de combinatie het ontwerp opstelt, de infrastructuur aanlegt en na openstelling van de N434 nog 15 jaar het onderhoud op zich neemt. Naar verwachting wordt de RijnlandRoute voor eind 2022 opgeleverd.

Extra sterk asfalt

De nieuwe A4 is inmiddels door Van Gelder voorzien van nieuw asfalt. “Dit asfalt is gemodificeerd en daardoor extra sterk. Daardoor kun je uiteindelijk dunner asfalt aanleggen”, legt Van Rooijen uit. “Bovendien gebruik je bij dit soort asfalt minder grondstoffen, hierdoor wordt er minder materiaal getransporteerd.” Daarnaast gaat zo’n weg ook niet eeuwig mee. “Als de weg er een keer uit moet, heb je ook te maken met minder materiaal.” Daarnaast verzorgden de asfaltploegen van Van Gelder het asfalt in de twee tunnelbuizen van de 2,5 kilometer lange Corbulotunnel.

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Marco van Rooijen

Projectmanager Aannemingsmaatschappij Van Gelder