Vacature

Kom jij werken bij Van Gelder?

Bouw met ons mee aan een veilig, bereikbaar, leefbaar en verbonden Nederland!
3
Project

Veilige en toegankelijke tramlijn 16

Icoon van opdrachtgever
Opdrachtgever
Gemeente Den Haag
Icoon van gebruikers
Werkmaatschappij
Van den Heuvel Lightrail
Icoon van locatie
Locatie
Den Haag
Icoon van tijd
Uitvoeringsperiode
2022 - 2023

Tramlijn 16 verbindt Scheveningen met het Westlandse plaatsje Wateringen. Jaarlijks maken honderdduizenden reizigers gebruik van de tramlijn die dwars door Den Haag loopt. Binnenkort kunnen zij reizen in comfortabele, nieuwe lagevloertrams. Maar voor het zover is moeten spoor en haltes flink aangepast worden. Van den Heuvel Lightrail neemt drie van de vier trajectdelen die aangepast worden voor haar rekening: Moerwijk en Laak, Statenkwartier en Scheveningen.

Van A tot Z

Niet alle tramsporen en tramhaltes in Den Haag zijn geschikt voor de nieuwe lagevloertrams. Daarom moeten in veel straten de rails worden verlegd en verzwaard. Ook worden sommige bochten aangepast. Tot slot past lightrailspecialist Van den Heuvel ook de perrons aan. Ze worden langer en geschikt gemaakt voor mensen met een rolstoel of rollator.  Een mooie klus voor Van den Heuvel die de collega’s van A tot Z (of van gevel tot gevel) uitvoeren. Van het leggen van riolering, het plaatsen van kolken en het aanbrengen van asfalt tot het vervangen van perrons, tramhaltes en spoor en het vervangen van de bovenleiding: alles is uitgevoerd door of onder regie van Van den Heuvel Lightrail.

En dat niet alleen; om de overlast voor omwonenden en reizigers tot een minimum te beperken, voert Van den Heuvel de werkzaamheden in zeer korte tijd uit. Zo rondden zij de werkzaamheden aan het traject Moerwijk en Laak in slechts vijf weken helemaal af en leveren ze de andere projecten naar verwachting ook binnen de afgesproken tijd op.

Van gevel tot gevel

Van den Heuvel pakt niet alleen perrons en spoor aan, maar regelt ook alle andere infrastructurele werkzaamheden.

Slim en snel werken beperkt de overlast voor omwonenden tot een minimum.

Een kijkje nemen op het project?

Ruim 90% CO2-besparing

Waar mogelijk maakt Van den Heuvel gebruik van elektrisch materieel. Voor de aanvoer van materieel is de elektrische vrachtwagen ingezet. Het werk is uitgevoerd met behulp van elektrische knikmopsen, wakkerstampers, trilplaten en kraan. Zelfs de bronbemaling die nodig was om het grondwaterpeil naar beneden te brengen, gebeurde elektrisch. Daarmee bespaart Van den Heuvel Lightrail in totaal 94% CO2 gedurende de looptijd van het project. Goed voor het milieu en fijn voor de omgeving.

No items found.
Klik hier om naar de vorige (pagina) te gaan
Klik hier om naar de volgende (pagina) te gaan

Wil je meer informatie?

Edwin Hermans

Bedrijfsleider