Pers

Van Gelder neemt belang in ADUCO B.V.

Gepubliceerd op:
18/10/2022

Aannemingsmaatschappij Van Gelder, onderdeel van Van Gelder Groep, heeft een belang verworven in ADUCO, specialist in asfaltfrezen en stabilisatie. De deelneming past binnen de strategie van Van Gelder om zich verder te ontwikkelen tot duurzaam opererende, full-service infrapartner voor Nederland. Van Gelder neemt een belang van 20% in ADUCO. De overige aandelen blijven in handen van de andere eigenaren: Boskalis, KWS, Schagen Infra en Strukton. Deze week ondertekenden partijen in Ede een overeenkomst. Bij ADUCO werken zo’n veertig medewerkers.

Versnelling in verduurzaming

ADUCO en de duurzame oplossingen die het bedrijf biedt op het gebied van frees- en stabilisatietechnieken, sluit prima aan op de propositie van Van Gelder als full-service infrapartner. Leendert Ripping, bedrijfsdirecteur van Aannemingsmaatschappij Van Gelder: “De dienstverlening van ADUCO behoort tot de kernactiviteiten van Van Gelder. Met deze deelneming verzekeren we ons van de voor ons belangrijke toegang tot voldoende specialistisch materieel en knowhow”.

Net als ADUCO heeft Van Gelder de ambitie om duurzaamheid door te voeren in elke fase van de bedrijfsvoering. “Van Gelder heeft zich gecommitteerd aan een stevig duurzaamheidsprogramma dat verder gaat dan emissievrij werken alleen. Dankzij de deelneming in ADUCO kunnen we een versnelling aanbrengen in het realiseren van onze eigen duurzaamheidsdoelstellingen en die van onze opdrachtgevers”,  aldus Leendert Ripping.  Eind vorig jaar nam Van Gelder Groep daarom ook al het Noord-Hollandse infrabedrijf Stam & Co over van Alliander. Dankzij de overname kan Van Gelder bijdragen aan het versnellen van de noodzakelijke energietransitie.

Gert Brunink, directeur van ADUCO’s ‘founding partner’ Schagen Infra, is blij met de toetreding van Van Gelder tot ADUCO: “Het aantal, de aard en de omvang van de projecten dat Van Gelder meebrengt, draagt bij aan een optimale bezettingsgraad van het kapitaalintensieve materieel van ADUCO”.

Wil je meer informatie?