Expertise

Openbare verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in ons leven. Niet alleen thuis, maar ook onderweg en op straat. Goede openbare verlichting (OVL) is belangrijk voor ons welbevinden, om ons veilig en prettig te voelen in de openbare ruimte en in het verkeer. Onder het begrip OVL valt verlichting zoals tunnelverlichting, verlichte lichtmasten, bewegwijzering, verkeerstekens en het onderhoud ervan. Alles voor een optimale veiligheid van bestuurders, fietsers en wandelaars. De OVL-installaties zijn in de meeste gevallen opgebouwd uit lichtmasten, stroomkasten en een ondergronds kabelnet.

Offerte

Van Gelder is de asfaltspecialist voor bedrijven en particulieren. Op zoek naar een betrouwbare asfaltleverancier? Klik hier om een offerte aan te vragen.

Specialist in openbare verlichting

Van Gelder is specialist in openbare verlichting. We dragen bij aan de leefbaarheid en veiligheid van de openbare ruimte. Dat doen we niet alleen in steden of dorpen, maar ook langs provinciale wegen en snelwegen. Wij plaatsen en installeren onder andere licht- en verkeersmasten, portalen en verdeelkasten. Daarbij hoort natuurlijk ook het aanleggen van het kabelnet zoals de grondkabels en de bescherming daarvan.

Om storingen en andere problemen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud aan de OVL-installaties uit te voeren. Een lichtmast kan roesten of omvallen en kabels kunnen na enige tijd slijten. Daarom voeren we regelmatig inspecties uit waarbij storingen en gebreken opgespoord worden. Het is belangrijk om achterstallig onderhoud aan de OVL-installaties te voorkomen. Dit kan namelijk onveilige situaties voor weggebruikers wegnemen.

Duurzame en slimme keuzes

Slimmer omgaan met energie is een uitdaging die wij maar al te graag aangaan. Dit doen we al op veel plaatsen in Nederland. Zo vervangen we overal in Nederland conventionele lampen door slimme armaturen en door LED-armaturen met een lange levensduur. Deze armaturen zijn voorzien van sensoren zoals CO2-meters en bewegingsmelders. Een voorbeeld van een gebruikte toepassing is dat de verlichting van 10% naar 100% kan gaan als er een vrachtwagen aankomt en weer terug naar 10% gaat als deze is gepasseerd.

Services

Offerte aanvragen

Bedankt voor je aanvraag. We gaan er zo spoedig mogelijk mee aan de slag!
Oeps! Er is iets mis gegaan.

Wil je meer informatie?

Bas Vonkeman

Directeur Van Gelder Verkeerstechniek