Expertise

Bedrijventerreinen

Het gaat goed met de Nederlandse economie. Op steeds meer plekken in Nederland worden nieuwe bedrijventerreinen aangelegd. Het bouwrijp maken van de terreinen en deze voorzien van ondergrondse infrastructuur is bij Van Gelder in goede handen. Dat bewezen we onder andere op het bedrijventerrein Nieuwland in Alblasserdam waar we een terrein van circa 9 hectare onder handen namen.

Offerte

Van Gelder is de asfaltspecialist voor bedrijven en particulieren. Op zoek naar een betrouwbare asfaltleverancier? Klik hier om een offerte aan te vragen.

Op het bedrijventerrein is door Van Gelder ruimte gereed gemaakt voor een XXL distributiecentrum. Bijzonder aan dit project is het feit dat het warehouse op een voormalige stortplaats gebouwd werd. Hier is een bouwteamfase aan vooraf gegaan. Vanuit de studie bleek het technisch en financieel haalbaar te zijn, echter een goedkeuring van milieutechnisch oogpunt was nog onzeker. Na bijna twee jaar bouwteamfase stonden alle seinen op groen en ontvingen wij de opdracht voor het bouw- en woonrijp maken.

Voormalige stortplaats

Het terrein is een voormalige stortplaats. Plaatselijk lag er wel zes meter teerhoudend freesasfalt en AVI-slakken. Eerste activiteit, in opdracht van het Havenbedrijf, betrof het verwijderen van circa 90.000 m2 asfalt dat als bovenlaag op de locatie was aangebracht. Alle vrijkomende materialen, ook die onder het asfalt, moesten op het terrein blijven. Deze materialen, die deels verontreinigd zijn, moesten worden herschikt en volgens het saneringsplan worden toegepast onder het nieuw te bouwen distributiecentrum.

In het plateau waar het gebouw, met een oppervlakte van circa 60.000 m2 s is gerealiseerd, zijn zo’n 6500 heipalen met een lengte van tussen 17 en 25 meter aangebracht. Hierna zijn de balken en kolommen uitgegraven die nodig zijn voor het aanbrengen van de funderingen. Tot slot zijn de vloeren geprofileerd ten behoeve van de betonvloer.

Services

Geen items gevonden.

Offerte aanvragen

Bedankt voor je aanvraag. We gaan er zo spoedig mogelijk mee aan de slag!
Oeps! Er is iets mis gegaan.

Wil je meer informatie?

Ron de Wilde

Projectleider Aannemingsmaatschappij Van Gelder