Expertise

De weg naar een emissievrije bouwplaats

In onze sector is het een ‘hot topic’: emissieloos bouwen. Een verscheidenheid aan elektrische werktuigen, maar ook vrachtwagens op waterstof, worden als emissieloos geïntroduceerd op de markt. Deze infographic laat zien wat we bij Van Gelder bedoelen met emissieloos bouwen.

Offerte

Van Gelder is de asfaltspecialist voor bedrijven en particulieren. Op zoek naar een betrouwbare asfaltleverancier? Klik hier om een offerte aan te vragen.

Links onderin de infographic is de huidige situatie voor Van Gelder in 2022 te zien. Naast kranen, knijperauto’s en een gestuurde boormachine op elektriciteit, beschikken we sinds kort over een vrachtwagen op waterstof. Daar komt binnenkort ook nog een elektrische asfaltspreidmachine bij. De benodigde waterstof en elektriciteit wordt opgewekt met groene stroom om werkelijk emissieloos te zijn. Alle bouwketen worden voorzien van zonnepanelen om een emissieloze bouwplaats te realiseren.

Wat zijn de verwachte ontwikkelingen richting 2030?

Van linksonder naar rechtsboven zijn verwachte ontwikkelingen te zien richting 2030. De verwachting is dat we ook bij onze werkzaamheden aan het spoor, kabels, leidingen en straatverlichting meer elektrisch materieel gaan inzetten. Echter zijn er meer ontwikkelingen nodig om volledig emissieloos te werken, ook buiten de bouwplaats om. Zo gaat slimmer werken ons helpen om onnodige uitstoot van emissies, zoals CO2, te voorkomen. Een goed voorbeeld hiervan is de ploegmachine, waardoor veel minder grond verstoord wordt om kabels te leggen. Daarnaast wordt een bouwhub ingericht. Door materialen op dit depot op te slaan verminderen we het aantal transportbewegingen en we kunnen producten, zoals zand en bestrating, makkelijk hergebruiken. De verwachting is dat ook onze leveranciers gaan meedoen aan deze verduurzaming, waardoor hun fabrieken, net zoals onze duurzame asfaltcentrale, steeds minder uitstoot veroorzaken. Ook toekomstige werkwijzen, zoals modulaire wegdelen en slimme infrastructuur, zoals speciale laadstroken voor elektrische auto’s, zijn ontwikkelingen op de lange termijn om rekening mee te houden.

Wat levert dit op?

Door nu in te spelen op recente en toekomstige ontwikkelingen rondom onze werkzaamheden dragen we bij aan een leefbare infrastructuur met meer ruimte voor groen, minder hinder voor omwonenden en zeer tevreden opdrachtgevers in 2030.  

Services

Geen items gevonden.

Offerte aanvragen

Bedankt voor je aanvraag. We gaan er zo spoedig mogelijk mee aan de slag!
Oeps! Er is iets mis gegaan.

Wil je meer informatie?