Expertise

‘Samen zetten we duurzaamheid bij iedereen op één’

Van Gelder heeft stevige duurzaamheidsambities: we willen voorop lopen op dit thema. Maar dat kunnen en willen we niet alleen. Expliciet onderdeel van onze ambitie is dat we samen met ketenpartners en klanten “de wereld mooier willen maken”, zegt Henri van der Kamp, algemeen directeur van Van Gelder Groep.

Offerte

Van Gelder is de asfaltspecialist voor bedrijven en particulieren. Op zoek naar een betrouwbare asfaltleverancier? Klik hier om een offerte aan te vragen.

Overigens betekent voorop lopen volgens Van der Kamp niet dat Van Gelder altijd per se de eerste wil zijn. “We willen verduurzamen op de best mogelijke manieren, met de meest geschikte ontwikkelingen en met oog voor de juiste eisen, certificeringen én veiligheid.” Duurzaam ondernemen een belangrijke strategische pijler van Van Gelder. “We maken al enkele jaren belangrijke stappen. Momenteel maken we veel meters met kleine en grote veranderingen. We nemen duurzaamheid heel serieus,” zegt Van der Kamp.

Intern: concrete acties en nieuwe mindset

Intern zetten we al een tijd in op cultuurverandering. Die richt zich op onze werkwijze en op praktische verduurzaming. “Zo maken we collega's bewust van de rol die wij met ons infrawerk spelen in de openbare ruimte. En hoe we de openbare ruimte zo kunnen inrichten dat milieu en klimaat vooropstaan. We kijken ook hoe we duurzamer kunnen werken door zaken te laten. Kunnen we bijvoorbeeld hetzelfde werk doen met minder vrachtverkeer.”  

Ook onze gebouwen worden groener: onze kantoren krijgen zonnepanelen en ledverlichting. We rijden met steeds meer elektrische leaseauto’s en verduurzamen ons materieel, door te rijden op veel schonere brandstof of elektriciteit. Met al deze acties kunnen we onze langetermijndoelen behalen. Van der Kamp: “Ik ben trots dat onze aanpak wordt erkend. Zo behaalden we onlangs opnieuw het CO2-bewust certificaat, niveau 5.”  

Extern: kennisdelen en inspireren

Met onze klanten en (keten)partners voeren we op verschillende momenten het gesprek over duurzaamheid. Van Gelder zit in diverse duurzaamheidsinitiatieven, bespreekt bij elk project hoe duurzaamheid geborgd is en inspireert via kennissessies, zoals onlangs met onze Klantrelatiedag over duurzaamheid. “Je hebt elkaar nodig om echt vooruitgang te kunnen boeken. Laten we met zijn allen het moment pakken, zodat duurzaamheid bij iedereen bovenaan de agenda komt”, roept Van der Kamp op.

Services

Geen items gevonden.

Offerte aanvragen

Bedankt voor je aanvraag. We gaan er zo spoedig mogelijk mee aan de slag!
Oeps! Er is iets mis gegaan.

Wil je meer informatie?

Henri van der Kamp

Algemeen directeur Van Gelder Groep