Expertise

Emissievrij asfalteren met elektrisch materieel

De elektrische asfalttrein van Van Gelder is een belangrijke stap richting ons doel om steeds duurzamer te werken. Met de trein kunnen we alle asfalteringswerkzaamheden uitvoeren met elektrische voertuigen. Frezen, verwijderen van oude lagen, vegen, kleven, asfalteren, verdichten en transport. Zonder CO₂ uit te stoten.

Offerte

Van Gelder is de asfaltspecialist voor bedrijven en particulieren. Op zoek naar een betrouwbare asfaltleverancier? Klik hier om een offerte aan te vragen.

Onze elektrische asfalttrein bestaat uit een asfaltspreidmachine, een wals, asfaltfrees, een kleef-sprayunit, een asfalthotbox, vrachtwagens en een zuigveegwagen. De asfaltspreidmachine ontwikkelden we samen met Dynapac en is de eerste 100 procent elektrische variant ter wereld.  

De CO₂-besparing van de elektrische asfalttrein is fors: 350 kilo per uur. Dat staat gelijk aan de CO₂-uitstoot van 100 liter diesel van een traditionele asfalttrein. Het elektrisch materieel is niet alleen zuiniger, maar ook stiller en levert dezelfde kwaliteit als diesel aangedreven machines, zegt Remco Kok, bedrijfsleider van Aannemingsmaatschappij Van Gelder. “We werken op dezelfde manier en hetzelfde tempo.”  

De accu’s gaan zo’n vier uur mee en worden op locatie opgeladen met de batterybox, een speciaal ontwikkelde container. Kok: “Binnen 40 minuten is een accu voor 80 procent vol. Door machines meteen op te laden als ze even buiten gebruik zijn, kunnen wij zonder oponthoud de hele dag doorwerken.” De trein is op elk project in Nederland in te zetten, zoals onlangs in Amsterdam.  

Services

Geen items gevonden.

Offerte aanvragen

Bedankt voor je aanvraag. We gaan er zo spoedig mogelijk mee aan de slag!
Oeps! Er is iets mis gegaan.

Wil je meer informatie?

Remco Kok

Bedrijfsleider Aannemingsmaatschappij Van Gelder